Kurtalan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kurtalan Ziraat Odası > Haberler > Ziraat Odası başkanlarından Rektör Prof. Dr. Murat Erman’a ziyaret

Ziraat Odası başkanlarından Rektör Prof. Dr. Murat Erman’a ziyaret

Siirt Ziraat Odalarından oluşan heyet Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’ı makamında ziyaret etti.

 Ziraat Odası başkanları yaptıkları açıklamada Ziraat odası ve diğer meslek odaları ile Siirt üniversitesi’nin işbirliği içerisinde olması gerektiğine değindiler. Kurulduğundan bugüne saygın bir bilim yuvası olarak hizmet veren Siirt Üniversitesinde olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, iki binyıllık köklü yerleşim yeri olan Siirt’in, arzu edilen gelişmişlik seviyesine ve yaşanabilirlik düzeyinin yükseltilmesi açısından; Üniversitenin, meslek odaları, STK’lar, kamu ve özel kurum ve kuruluşları ile ortak bir platformda buluşması gerektiği vurgulandı. Oluşturulacak bu platform ile kent dinamiklerinin,  bir ortak akıl oluşturarak hiçbir kaygı ve önyargı olmadan kentimizin sorunlarının tespit edilerek sosyo-ekonomik açıdan neler yapılması gerektiği ve çözüm yolları için hep beraber çalışılmasının önemini değinildi.

Rektör Erman,  bilim yuvası olan üniversitenin kentin her türlü sorununa elimizden geldiğince katkıda bulunduğunu ifade ederek ilimizin gelişmesi için oluşturulacak ortak akıl çalışmalarında her zaman alanında etkin öğretim üyelerinin fikir beyan edip projeler oluşturabileceğini belirtti.

Ziyarete Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık Kurtalan Ziraat Odası Başkanı  Hüseyin Günbat Eruh Ziraat Odası Başkanı Metin Sayın Pervari Ziraat Odası Başkanı İzzettin Diken ve Baykan Ziraat Odası başkanı Yusuf Tardu'nun oluşturduğu ziraat odaları heyeti ile birlikte ev sahibi Rektör Prof Dr. Murat Erman`a misafirperliğinden dolayı teşekkür ederek ziyareti sonlandırdı.