Kurtalan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kurtalan Ziraat Odası > Haberler > Üniversite açılış programı

Üniversite açılış programı

Başkan GÜNBAT, Siirt Üniversitesi Akademik Açılış Törenine Katıldı

 Kurtalan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin GÜNBAT, Siirt Üniversitesi (SİÜ) 2022-2023 Akademik Yılı açılış törenine katıldı.

 Törende bir konuşma yapan Vali Osman Hacıbektaşoğlu yeni akademik yılın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

SİÜ'nün Türkiye'nin yükseköğrenimine kattıklarının yanında ilin ve bölgenin gelişmesi için de çok önemli görevleri ve fonksiyonları ifa ettiğini kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, "Tarım ve hayvancılık olması, tıp fakültesinin kurulmuş olması ve öğrencilerimizin bu sene itibarıyla Siirt'te devam edecek olması, yine araştırma hastanesinin inşasına başlanması çok önemli merhalelerdir." dedi.

Törende, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay ve SİÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ta birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Yasin Aktay tarafından "Akademi ve Dostluk" konulu ders verildi.

Törende SİÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Halil Kılıçvuran ve kentteki okullarda görevli müzik öğretmenleri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

İlahiyat Fakültesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen Programa, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, kamu kurum ve siyasi parti temsilcileri, akademik personel ile öğrenciler katıldı.