Kurtalan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kurtalan Ziraat Odası > Haberler > ZİRAAT ODASI BAŞKANI GÜNBAT’TAN UYARI

ZİRAAT ODASI BAŞKANI GÜNBAT’TAN UYARI

Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, anız yangınları konusunda çiftçileri uyardı. İnsanoğlunun bilinçsiz bir şekilde başta anız yangınları olmak üzere yaptığı bir çok hareketle ekolojik dengeyi bozduğunu belirten Günbat, bununda insanoğlu için tehlikeli bir durum oluşturduğunu söyledi.

Siirt’in tahıl ambarı Kurtalan bölgesinde hasat işlemlerine başlandığını hatırlatan Günbat, her yıl hasat mevsiminin ardından görülen anız yangınları konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti. Tarlada bırakılan anızların bir yıl içerisinde toprağa gübre  olarak karıştığını belirten Günbat “ Tarlanın sürümü daha rahat olsun diye anızları yakmak çok yanlış bir harekettir.Biz bu yanlış hareketlerimiz nedeniyle ekolojik dengeyi bozduk.Halbuki her bir canlının üstlendiği bir görev vardır.Örneğin bilinçsiz ilaçlama yaparak ve öldürerek nesillerini yok etmek  üzere olduğumuz tarla fareleri toprak altında açtıkları kanalların yağmur suları ile dolması nedeniyle toprağımızın uzun süre nemli kalmasını sağlıyorlar.Anızda toprağa karışarak, gübre görevini görüyor.Bu nedenle bütün çitçilerimizin anızlarını yakmamalarını istiyoruz.Bu konuda çok duyarlı olmalıyız.”Dedi.

Günbat anız yangını çıkaranların tespit edilmeleri halinde cezayla karşı karşıya kalacaklarını hatırlatarak ceza ödememek ve hatta hapse girmemek içinde olsun çiftçilerin ve vatandaşların anız yangınları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.