Kurtalan Ziraat Odası

ZOBİS
Kurtalan Ziraat Odası > Haberler > Kurtalan Fıstık Üreticilerine ''Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği Eğitimi'' Verildi

Kurtalan Fıstık Üreticilerine ''Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği Eğitimi'' Verildi

Kurtalan Ziraat Odası Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime Kurtalan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahfuz Demir, Antep Fıstıkçılık Araştırma Enstitüsü uzmanlarından Ziraat Yüksek Mühendisi Serpil KARADAĞ, Kurtalan Ziraat Odası Personelleri ve Tarım Danışmanları , Gap Teyap Siirt Batman Saha Uzmanı Ahmet MENTEŞE Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip ASLAN ve Müdürlük idarecileri, Teknik Personeller ve fıstık üreticileri katıldı.

Kurtalan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahfuz Demir açılış konuşmasında "Antep fıstığı yetiştiriciliğinde Türkiye Dünya üçüncüsü, Siirt Türkiye’de 3.sıradadır. Alan olarak 2. ve 1. olmamız çok zor ama uygulayacağımız modern tarım teknikleri ve eğitimlerimizle dönüme en yüksek verim alan İl olmayı hedefliyoruz." dedi.

Fıstıkçılık Biriminin faaliyetleri ile ilgili yapılan sunumunun ardından konu uzmanları tarafından "Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği", "Siirt Fıstığı Hastalık ve Zararlıları" ve "Siirt Fıstığında Döllenme ve Tozlaşma" konularında eğitim verildi.

Düzenlenen eğitim sonrası fıstık üreticilerinin soruları cevaplandırıldı.