Kurtalan Ziraat Odası

ZOBİS
Kurtalan Ziraat Odası > Haberler > Bireysel Sulama Sistemleri Desteklenmesi Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kurtalan ziraat Odası Konferans Salonunda Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Personelleri Tarafından Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemleri Desteklenmesine ait hibe programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşma yapan Siirt Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN, "Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerine hibe desteği verilecek olup, Kırsal Kalkınma Destekleri Bireysel Sulama Hibeleri ile ilgili 2017/48 nolu Tebliğ 07.12.2017 Tarih ve 30263 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ kapsamında Bireysel Sulama Hibe başvuruları; 01.01.2019 ile 01.03.2019 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüze yapılacaktır" dedi.

Demirhan , ilimizin sulama potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı ve bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi, hibe desteğinden en iyi şekilde yararlanılması gerektiğini ifade ederek, bu konuda İl ve İlçe Müdürlüğümüz personelinin vatandaşlarımıza yardımcı olarak hibelerden yararlanmaları konusunda gayret göstermelerini istedi.

Programın Yatırım Konuları:

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,

e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,

f) Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması,

Bu Tebliğ kapsamında kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alımı tutarının KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verilir. Referans fiyatların esas alınması şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı 1.000.000 TL'yi geçemez. Mal alım bedelinin, bu miktarı aşması durumunda aşan kısım başvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşılanır. Başvuru bütçeleri hazırlanırken KDV hariç hazırlanır.

Başvurular, 1 Mart 2019 günü mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze yapılacaktır. Proje için bilgi almak isteyen yatırımcılar İl Müdürlüğümüz Proje yürütme birimine müracaat ederek ihtiyaç duyulan bilgileri alabilirler.

Kamuoyuna duyurulur...