Duyurular

27 Şubat 2016 tarih ve 29637 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Karar"a göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (2017/10)" 31 Mart 2017 tarih ve 30024 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Hibe Miktarı (KDV hariç) en fazla 30.000,00 TL.'dir

Başvurular 7 Nisan 2017 Cuma günü başlar 5 Mayıs 2017 Cuma günü mesai saati sonunda biter.

BAŞVURU KONULARI :

* Büyükbaş sığır yetiştiriciliği

* Büyükbaş manda yetiştiriciliği

* Küçükbaş koyun yetiştiriciliği

* Küçükbaş keçi yetiştiriciliği

* Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı,

* Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı,

* Arıcılık,

* Kanatlı yetiştiriciliği ve tesis yapımı,

* Kapama meyve bahçesi tesisi,

* Bağcılık, çilek ve diğer üzümsü bitkilerden kurulu Kapama Bahçe tesisi,

* Açıkta fide, fidan ve süs bitkisi yetiştiriciliği,

* Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği,

* Kültür mantarı üretimi,

* Çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi,

* Coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim,

* Coğrafi işareti olan gıdaların üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi

BAŞVURU ŞARTLARI :

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* 01 Nisan 1977 ile 31 Mart 1999 tarihleri arası doğumlu yani 18 yaşını doldurmuş, 41 aşından gün almamış olmak,

* Okur-yazar olmak,

* Başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışan olmamak, eşi olmamak.

* Başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak,

* Başvuru tarihi itibarıyla Katma Değer Vergisi (KDV), gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak, eşi olmamak.

* Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesisi yapımı ve hayvan alımı konulu proje başvuruları için 31 Mart 2017 tarihi itibarıyla 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvan sahibi olmamak, eşi olmamak.

* Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği konulu proje başvuruları için 31 Mart 2017 tarihi itibarıyla 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmamak, eşi olmamak.

* 2016/16 No'lu Tebliğ kapsamında; hibeden faydalanmış, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandığı halde sözleşmeyi imzalamamış, hibe sözleşmesi iptal edilmiş veya genç çiftçi proje değerlendirme komisyonunca başvurusu reddedilmiş olmamak, eşi olmamak.

* Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak, eşi olmamak.

BAŞVURU YERİ :

Başvurular, öncelikle "https://gencciftci.tarim.gov.tr " internet adresinden yapılır. Daha sonra hazırlanan belgelerle birlikte genç çiftçilerin proje uygulayacağı kırsal alanın bağlı olduğu İl veya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine şahsen yapılır.

BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER

* Nüfus cüzdanı fotokopisi ve asılı

* Başvuru dilekçesi, (internet çıktısı)

* Proje tanıtım formu, (internet çıktısı)