Kurtalan Ziraat Odası

Kurtalan Ziraat Odası > Haberler > Hububat Eğitimi Verildi

Hububat Eğitimi Verildi

Kurtalan Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık ile Gap Teyap iş Birliği ile Kurtalan Erdurağı Köyünde Hububat eğitimi Verildi..

Kurtalan Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti kapsamında GAP TEYAP İşbirliği ile Kurtalan İlçesi Mağrib köyünde düzenlenen 1.Hububat Genel Eğitimi kapsamında Toprak hazırlama, Hububat ekimi, Gübreleme, Hastalık ve Zararlılarla Mücadele ve Anız Yakılmasının Zararları konularında Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı düzenlenmiştir.

Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl ve Kurtalan İlçe Müdürlüğü görevli teknik personellerin Kurtalan ziraaat odası teknik ve danışmanları Gap teyap teknik personellerin  iştirak ettiği toplantıda Anız yakmanın tarlalara faydasının olmadığı ''Bir şeyin yanmasının o şeyin özelliğinin bozulması anlamına geldiği, Anız yangınının başta toprağın özelliğini bozduğu, içerisindeki faydalı organizmaların öldüğü, doğanın dengesinin bozulduğu ve etrafta bulunan ekili dikili tarla ve bahçelerin zarar görmesine de sebep olduğunun ve anız yakmanın yasak olduğunun ifade edildiği toplantı çiftçilerin sorularının cevaplandırılması ile sona ermiştir.